Ne gusht te vitit 1901, nderkohe qe Charlotte Anne Moberly dhe Eleanor Jourdain udhetonin per ne Versaje, perjetuan ndjenja te forta, dhe me as e gjeten veten duke ecur ndermjet njerezve teveshur si ne shekullin e 18-te ne Paris. Moberly ishte i sigurt qe kishte pare edhe Maria Antoneten te ulur mbi bar duke skicuar. Skena mbaroi sa hap e mbyll syte.

10 llojet e mistershme te fantazmave

Fantazmat e kafsheve

Kafshet jane ndonjehere pjesetaret me te dashur te familjeve, por pasi ngordhin, shpirtrat e tyre ndjehen te braktisur. Fantazma kafshesh jane raportuar ne shume raste. Gjuetia famekeqe e Bell Witch qe pllakosi familjen e John William Bell ne vitet 1800, ka raportuar edhe me shume raste fantazmash te kafsheve. Prezenca e tyre nuk behet e pranishme vetem nga shfaqja por edhe nga era dhe tingujt e ndryshem. Nuk eshte e pazakonte, qe shfaqjet e fantazmave te kafsheve te sjellin zhurma gjurshem, te gervishtura muresh dhe dyersh apo edhe lehje (ose mjaullima, apo zhurma perkatese e kafshes).