Vortex-i eshte nje fenomen i mbinatyrshem qe disa njerez qe studiojne fushat paranormale te fenomeneve, nuk e kane kuptuar asnjehere deri ne fund. Eshte fenomen i paveshgueshem nga syri i njeriut, dhe shfaqet vetem neper portrete apo poza fotografish. Vortex-i eshte i gjate, ne formen e nje cigareje apo shufre metali, dhe shfaqet si nje dizenjo e perthyer drite ne ajer. Ata e bejne te pranishem veten e tyre nepermjet temperatures se ajrit, duke e ftohur menjehere zonen qe pushtojne. Ky fenomen shfaqet vetem brenda shtepive dhe ambienteve te mbyllura, ck ate con te besosh se mund te jene shpirtra te banoreve te hershem te godinave, ose Vortex eshte thjesht mjeti me te cilin shpirtrat bejne udhetimin nga dimension ii tyre, ne tonin.

10 llojet e mistershme te fantazmave

Fantazmat e kafsheve

Kafshet jane ndonjehere pjesetaret me te dashur te familjeve, por pasi ngordhin, shpirtrat e tyre ndjehen te braktisur. Fantazma kafshesh jane raportuar ne shume raste. Gjuetia famekeqe e Bell Witch qe pllakosi familjen e John William Bell ne vitet 1800, ka raportuar edhe me shume raste fantazmash te kafsheve. Prezenca e tyre nuk behet e pranishme vetem nga shfaqja por edhe nga era dhe tingujt e ndryshem. Nuk eshte e pazakonte, qe shfaqjet e fantazmave te kafsheve te sjellin zhurma gjurshem, te gervishtura muresh dhe dyersh apo edhe lehje (ose mjaullima, apo zhurma perkatese e kafshes).