Artana. Artana (Novoberda) eshte nje nder vendet me te rendesishme te Kosoves sa i perket historise mesjetare tw vendit tone. Ne kete qytet dikur kane jetuar mbi 50 mije banore dhe kete popullate e kane bere minatoret saksone, otomanet, kozaket, shqiptaret, sllavet dhe shume popuj tjere qe jane sjelle ne kete vend per te shfrytezuar minierat e argjendit. Realisht, ne mesjete Novoberda ka qene nje New York apo Londer e sotme, pasi qe ka qene nje metropol i vertete qe ka ofruar vende pune per njerez te kualifikuar ne zejen e nxjerrjes dhe perpunimit te argjendit.

10 vende qe duhet ti vizitoni ne Kosove (Foto)

Ne vijim ju sjellim dhjete vendet me te bukura per t’i vizituar ne Kosove – ndersa, gjate diteve ne vijim do t’ju sjellim edhe bukurite tjera qe ofrojne trojet shqiptare… krahas atyre boterore…