Al Gharafa Stadium

12 stadiumet ku do te zhvillohen ndeshjet e Boterorit 2022

Kampionati Boteror i Futbollit “2022 FIFA World Cup” eshte ende, ndersa shteti i pasur i Katarit eshte ne vlugun e pueve per te perfunduar rinovimin, respektivisht ndertimin e stadiumeve te reja, qe do te jene mikpritese te ngjarjes me te madhe ne boten e futbollit.

Stadiumet jane qe te gjitha fjala e fundit e teknologjise se ndertimit ku perfshihet kontrolli i rrezatimit solar dhe ererave te ngrohta dhe kontrolli klimatik me zero emetim karboni.

Temperaturat gjate veres ne Katar jane mbi 40 grade Celsius, andaj po ndermerren te gjitha masat qe fale teknologjise se avancuar, brenda stadiumit te mbizoteroje freskia e nevojshme.

Pas perfundimit te kampionatit nderkaq, disa pjese te stadiumeve do te çmonotohen dhe do te dergohen si ndihme per shtetet ne zhvillim qe do te ndertojne 22 stadiume te reja.

Katari nderkaq, ka propozuar rinovimin e 3 stadiumeve ekzistuese dhe ndertimin e nente stadiumeve te reja, qe do te kushtojne rreth 3 miliarde dollare.

Kampionati Boteror nderkaq, do te mbahet ne shtate qytete te Katarit: Al-Daayen, Al-Khor, Al-Rayyan, Al-Shamal, Al-Wakrah, Doha and Umm Slal.