27 gabime qe te gjithe i bejme te pakten nje here ne jete

Jeta eshte e çmuar, por fatkeqesisht kete gje njerezit e kuptojne fare vone, ne pleqeri. Po ne pleqeri ata pendohen per rastet e shperdoruara, per mundesite e pashfrytezuara, per veprimet e pabera, per fjalet e (pa)thena, e keshtu me radhe.

Pra, rinia eshte koha kur ne shkruajme tregimin me te madh te jetes tone, nderkaq, pleqeria, koha kur kujtojme se çfare kemi pasur respektivisht, çfare kemi humbur ne jete.

Por, cilat jane ato gjera, respektivisht gabime qe ne i bejme gjate jetes e te cilat i kuptojme vetem ne pleqeri.

Ne vijim ju sjellim nje liste te 27 gabimeve qe sipas pleqve njerezit i bejne ne rini.

1. Nuk udhetojne kur u jepet mundesia
2. U shmangen palestres dhe ushtrimeve fizike
3. Nuk braktisin punen e tmerrshme
4. Nuk thone “te dua” kur kane mundesi
5. Jetojne endrren e tjeterkujt
6. Shpenzojne kohen ne gjera dytesore
7. Nuk perpiqen me shume ne shkolle
8. Nuk kalojne me shume kohe me familje dhe shoqeri
9. Mbajne meri me njerezit, sidomos te dashurit e tyre
10. Nuk e kuptojne sa te bukur jane
11. Lodhen se tepermi ne pune
12. Nuk perpiqen te mesojne diçka te re ne jete
13. Nuk leshohen ne aventura
14. Kufizohen brenda roleve te definuara gjinore
15. Perfshihen ne perleshje te panevojshme
16. Nuk i degjojne keshillat e prinderve
17. Tolerojne nje marredhenie te keqe te dashurise
18. Nuk mesojne te gatuajne nje ushqim te mire
19. Merakosen se çfare mendojne te tjeret
20. U permbahen strikt rregullave shoqerore dhe kulturore
21. Fillojne dhe nuk perfundojne nje pune te caktuar
22. Nuk performojne para te tjereve
23. Brengosen se tepermi
24. U nenshtrohen ndjenjave te xhelozise
25. Nuk gjejne kohe per t’u bere pjese e nje rrjeti shoqeror
26. Lendojne shokun/shoqen me te ngushte
27. Nuk jane mirenjohes sa duhet