Eshte zyrtare tani, Zuckerberg personi i gjashte me i pasur ne bote

Vetem pese njerez ne te gjithe boten jane tani me te pasur se Mark Zuckerberg.

Themeluesi dhe CEO i Facebook (dhe tani edhe babai i preferuar i Amerikes) pa pasurine e tij te kape majat naten e se merkures me rreth 47 miliarde $ duke e bere Zuckerberg te gjashtin ne listen e njerezve me te pasur ne bote, sipas te dhenave te Indeksit te Miliardereve te Bloomberg.

Zuckerberg kaloi Charles dhe David Koch, vellezerit miliardere per investimin ne senduket Republikane dhe tashme qendrojne ne radhen e pare te entuziastreve te teknologjise ne radhitje bashke me themeluesin e Microsoft, Bill Gates dhe CEO-n e Amazon, Jeff Bezos.

Zuckerberg-person-i-pasur-infoalbania

Aksionet e Facebook u rriten me me shume se 10% te Enjten pasi kompania permbysi vleresimet e Eall Street mbi shitjet dhe te fitimet per te gjithe tremujorin e rendesishem te pushimeve. Shitjet e kompanise arriten 5.8 miliarde $ kete tremujor dhe gati 18 miliarde $ per te gjithe 2015-n.

Facebook ashtu si shume kompani teknologjike, ka pare aksionet e saj te bien ne javet e fundit, ndersa investitoret ‘braktisen’ bizneset me risk te larte dhe rritje te madhe ne favor te projekteve me te favorshme ne mes te nje tregu global kapitalesh.

Zuckerberg shpalli muajin e kaluar me lindjen e femijes se tij te pare qe ai dhe bashkeshortja e tij planifikojne te dhurojne 99% te aksioneve te Facebook, dhe me pas te vleresuara ne 45 miliarde $, per nje iniciative te re filontropike te fokusuar ne perkrahjen dhe investimin per te mirat publike.
Keshtuqe, sa me i pasur te beher, aq me shume do te dhuroje Zuckerberg.

/Ky artikull u publikua me pare te Business Magazine Albania.