Statuja e Zeusit. Ne tempullin kushtuar zoterve ne qytetin grek te Olimpit, u be ne vitin 462 para Krishtit nga skulptori me i mire i Greqise Fidis, ne fildish dhe ar, skulptura e Zeusit, e punuar me tekniken krisoelefantine. Zeusi paraqitej i ulur ne nje fron te bere me te njejtet materiale si dhe statuja qe paraqiste perendeshen Viktoria te lidhur ne krahun e djathte dhe ne te majten skeptri, rreth tij ishin skulptura te ndryshme te heronjve mitologjike. Skulptura kishte lartesi prej 14 m. Sipas historianeve te autorizuar, ishte me e bukura skulpture dhe riprodhimi i saj njihet vetem ne monedha te shekullit XIX. Jetoi rreth 1.000 vjet (me shume nga te gjitha mrekullite e tjera) derisa disa fanatike kristiane te mbreterise se Teodosit II e dogjen, por nuk u shkaterrua totalisht. Zhdukja totale e saj ndodhi ne shekullin VI dhe nuk ngeli asnje gjurme e saj si pasoje e termeteve. Statuja ka sherbyer per shume vjet per te kurorezuar fituesit e olimpiadave greke

7 Mrekullite e Botes Antike

Jane 7 Mrekullite e Botes Antike. Qe nga Kolosi i Rhodit e deri te kopshtet e varura te Babilonise. Piramida e Gizes dhe Fari i Aleksandrise.