Kopshtet e varura te Babilonise, Al Hillah, Babil, Irak. Te ndodhura ne qytetin e lashte te Babilonise (e quajtur Porta e Zotit), prane Bagdatit sot (Iraku), kopshtet e varura te Babilonise jane ndertuar rreth 590 p.e.s nga mbreti Nebukodonosor II (edhe pse tradita atributet e ndertimin e tyre ia jep Mbretereshes Semiramide, asire). Jane ndertuar ne 605-562 Pr.l.k nga Babilonasit. Diodorus Sikulus i pershkroi kopshtet disa katesh qe arrinin 22m lartesi, me makineri per vaditje dhe qarkullimin e ujit. Peme te medha kultivoheshin edhe ne maje te çative. Çeshtja e vendndodhjes se kopshteve eshte akoma e pazgjidhur dhe studime, ende ne vazhdim, kane leshuar shume hipoteza, perfshire edhe ate qe nuk ndodheJ brenda ne Babiloni, nje nga shtate mrekullite e botes antike. Nga burimet e lashta, informacionet per kopshtet nuk flasin askund se ku ndodheshin ato

7 Mrekullite e Botes Antike

Jane 7 Mrekullite e Botes Antike. Qe nga Kolosi i Rhodit e deri te kopshtet e varura te Babilonise. Piramida e Gizes dhe Fari i Aleksandrise.