Maozeleumi i Mauzolit ne Halikarnas, Bodrum, Turqi. Mauzoleumi eshte ndertuar si varr per mbretin Mausolo te Halicarnasos. Eshte ndertuar nga arkitektet Satiros dhe Piteos, ata ndertuan nje podium kenddrejte mbi te cilin ngrihej nje kolone e rregullit jonik. Mbi kete nje piramide e shkallezuar. Dhe ne maje nje statuje. Bashkesia e te gjitha ketyre arrinte lartesine marramendese prej 50 m. Por kjo nuk ishte e gjitha. Skulptoret me te mire te Greqise te asaj epoke bene statujat dhe mozaiket: Briaxis, Timoteo, Leucastes dhe famozi Scapo

7 Mrekullite e Botes Antike

Jane 7 Mrekullite e Botes Antike. Qe nga Kolosi i Rhodit e deri te kopshtet e varura te Babilonise. Piramida e Gizes dhe Fari i Aleksandrise.