38 metra e larte, “Statuja e Krishtit” ne Rio de Zhaneiro, Brazil, ishte nje nga 7 mrekullite moderne te botes. Ajo u shpall e tille pas nje sondazhi global per te vendosur “shtate mrekullite e reja te botes”. 6 mrekullite e tjera moderne jane Koloseu i Romes, Taxh Mahali i Indise, Muri i Madh Kinez, Qyteti Antik i Petras ne Jordani, rrenojat e Maç Piçut ne Peru, dhe qytetit maja Chichen Itza ne Meksike. Kompeticioni u organizua nga Nee7eonders Foundation per te mbrojtur “trashegimine njerezore. Fondacioni tha se ne sondazh moren pjese miliona njerez. Por ky sondazh hasi kritika shumta nga UNESCO, qe administron Trashegemine Boterore, qe nuk i njohu rezultatet

7 Mrekullite e reja te Botes (Foto)

Pas 7 mrekullive te Botes Antike eshte radha e mrekullive te reja te Botes. Qe nga statuja e Jesu Krishtit ne Rio deri te Taj Mahal ne Indi.