1. Giethoorn, Hollande. Nese jeni nga ata persona qe e urrejne trafikun, atehere vendi i duhur per ju gjendet ne Hollande, ne provincen e Overijssel. Sekreti i ketij qyteti te vogel nuk eshte mospasja e makinave, por mungesa e rrugeve te verteta. Behet fjale per qytetin e Giethoorn, i njohur si Venecia e veriut, sepse rruget e vetme ne te jane kanale ujore qe lidhin shtepite me qendren e qytetit. Keto kanale ujore kane pak te perbashketa me Venecian e sotme, pasi Giethoorn eshte ne fakt nje qyteze e vogel me 3 mije banore, e themeluar nga mercenare te cilet ne vitin 1230 u vendosen ne kete toke. Qyteza eshte pa rruge sepse ishte ndertuar per te fshehur banoret e saj nga persekutimet fetare te shekullit XII. Vetem vite me vone murgjit ndertuan kanalet ujore ashtu siç jane edhe sot. Sot, kjo qyteze duket sikur ka dale nga nje perralle, me shtepite e bukura qe gjenden ne ishuj te vegjel te izoluar, te lidhura me mbi 150 ura ndermjet tyre. Kjo qyteze, eshte padyshim nje nga destinacionet me te mrekullueshme e te fshehura te Amsterdamit qe nuk duhet humbur

7 qytete ne Bote ku nuk ekzistojne makinat (Foto)

Bota tani e ka pranuar se rruget e qytetit duhen projektuar per njerezit e jo per makinat. Milano paguan qytetaret te lene makinat ne shtepi, Parisi ka dyfishuar korsite e biçikletave dhe jep bonuse ne para per ata qe shkojne ne pune me biçiklete, ndersa Hamburgu e ka kthyer biçikleten ne mjetin e pare te levizjes.

Ky revolucion po ndodh pikerisht ne kryeqytetet evropiane te cilat jane projektuar qindra ose mijera vjet para se te vinin makinat.

Por ka edhe qytete ku makinat jane te ndaluara. Ja cilet jane 7 qytetet qe nuk kane as edhe nje makine.