4. Fire Island, New York, SHBA. Askush nuk eshte i sigurte se si Fire Island mori emrin e tij. Disa thone se kjo ishte per shkak te nje gabim ne drejtshkrim, te tjere kembengulin se emri vjen nga nje rast kur piratet i vune zjarrin ishullit. Por ishull ne brigjet e Long Island nuk eshte i njohur per emrin e tij; por per madhesine. Edhe pse eshte 50 km i gjate, ishulli eshte me pak se nje kilometra i gjere. Ishulli nuk eshte mjaft i gjere per makinat. Njerezit e ishullit kane hequr dore nga makinat dhe perdorin biçikleta. Mungesa e makinave do te thote gjithashtu se njerezit ecin ne kembe pothuajse kudo

7 qytete ne Bote ku nuk ekzistojne makinat (Foto)

Bota tani e ka pranuar se rruget e qytetit duhen projektuar per njerezit e jo per makinat. Milano paguan qytetaret te lene makinat ne shtepi, Parisi ka dyfishuar korsite e biçikletave dhe jep bonuse ne para per ata qe shkojne ne pune me biçiklete, ndersa Hamburgu e ka kthyer biçikleten ne mjetin e pare te levizjes.

Ky revolucion po ndodh pikerisht ne kryeqytetet evropiane te cilat jane projektuar qindra ose mijera vjet para se te vinin makinat.

Por ka edhe qytete ku makinat jane te ndaluara. Ja cilet jane 7 qytetet qe nuk kane as edhe nje makine.