.

Arbereshet dine ta ruajne traditen tone (Foto)

Arbereshet e Italise, edhe pse ka 500 vite e kusur tanime qe kane ikur nga Shqiperia nuk e kane harruar origjinen e tyre.

Ato kurdohere jane krenare qe jane shqiptare dhe e demonstrojne diçka te tille me forma te ndryshme.

Ne fshatrat e banuara nga arbereshet ne jug te Italise ka patur valle, kercime dhe ceremoni tipike tradicionale shqiptare.

Madje arbereshet kane kujtuar permes tradites edhe kohen e Skenderbeut, kur ata edhe u shperngulen drejt Italise