Bufe –bore, krijesa magjepsese

Sapo te shikoni nje buf bore do ta kuptoni se nga e kane marre emrin. Ata jane te bardhe si bora. Meshkujt zakonisht jane me te bardhe se femrat.

Keto bufe te medhenj jetojne kryesisht ne Arktik, ne zona te hapura e pa peme qe quhen tundra.

Bufet e bores kane nje shikim shume te mire.
Emri shkencor i bufeve te bores eshte Nyctea Scandiaca. Ato rriten deri ne 52-71 cm. Krahet e tyre hapen deri ne 1.3- 1.5 m. Ata jetojne deri 9.5 vjet.

Edhe pse bufet e bores zakonisht qendrojne ne Arktik gjate te gjithe vitit, ndonjehere migrojne ne me ne jug drejt Kanadase.

Keta bufe kane sy jeshile dhe sqep te zinj. Gezofi i bardhe mbulon kembet e tyre, nderkohe qe pjesa tjeter e trupi mbulohet nga puplat e bardha.

(O.C/ infoalbania)