Droga me e demshme? Kokaina? Heroina? Cannabis? Jo, asnjera prej tyre.

Lidhur me artikullin:

Kokaina? Heroina? Cannabis? Kush eshte droga me e rrezikshme ne bote? Sipas shkencetareve, asnjera prej tyre. Me e keqja vjen nga alkooli.

Ky fakt thuhet nga dy studime te ndryshme, njeri i zhvilluar ne Britanine e Madhe dhe tjetri nga disa shkencetare europiane, por qe sipas te dy grupeve konfirmohet se alkooli eshte me i rrezikshmi. Siç raporton “Metro.uk”, alkooli eshte “droga” qe shkakton me shume demtime tek ata qe e perdorin.

Profesor David Nutt i cili ka klasifikuar rreth 20 lloje drogash, duke i perballuar me 16 deme te ndryshme qe mund te shkaktojne, rezultati me i rende vinte nga alkooli