E Premtja e Zeze, tradita amerikane e Falenderimeve

Pajisjet elektronike kane qene tradicionalisht artikujt me popullore te shitjeve te se Premtes se Zeze. Ealmart, shitesi me pakice me i madh ne bote, para dites se Falenderimeve mbajti stok mbi 1 milione TV per te perballuar kerkesen e larte.

Por a ia vlen te qendrosh ne rradhe te sterzgjatura ne ata te ftohte per te blere gjera te vockla, duke shmangur “berrylat” e bleresve te tjere per te nje zbritje 15%? Kaq kursehet mesatarisht per te mirat elektronike, kompjuterat dhe telefonat nese pret t’i blesh gjate se Premtes se Zeze, sipas te dhenave nga EalletHub.

Sipas analisteve te financave personale te cilet vrojtuan çmimet gjate nje periudhe kohore nga 26 Tetori deri me 19 Nnentor per t’i krahasuar me çmimet ne diten e Falenderimeve. Ata zbuluan se skontot qe perftonin konsumatoret per telefonat dhe kompjuterat ishin rreth 14% dhe per pajisjet e tjera elektronike rreth 17%.

“Pazaret” me te mira qe mund te behen gjate kesaj dite sipas analisteve te Financave Personale, jane ato mbi filmat, librat dhe muziken me 28% ulje, video lojera me 22& ulje dhe lodra per femije me 22%. Stolite do te jene me nje skonto mesatare prej 4%. Kategoria e dekorimeve do te kete nje skonto me 8%.

Sigurisht, ka edhe blerje me skonto shume fitimprurese. Per kete EalletHub ka perpiluar nje liste te atyre shitesve qe do te ofrojne skontot me te uleta gjate se Premtes se Zeze ku perfshihen Ealmart, Target, Macy, Kohl dhe Toys R Us.

Për të parë analizën e plotë të WalletHub mbi listën e zbritjeve, mund të klikoni këtu.