FIFA percakton grupin se ku do te luaje Kosova

Lidhur me artikullin:

Kosova do te marre pjese ne eliminatoret e Boterorit “Russi 2018”. FIFA nepermjet nje njoftimi zyrtar ka dhene nje tjeter lajm te rendesishem per perfaqesuesen me te re europiane, e pranuar vetem gjate muajit maj ne UEFA dhe FIFA. Paneli i Emergjences ne UEFA, i mbledhur ne Paris ka vendosur qe Kosova te beje pjese ne Grupin I, ku jane shortuar edhe Kroacia, Islanda, Turqia, Ukraina dhe Finlanda.

Ndersa Gjibraltari u caktua ne Grupin H, ku do te kete si kundershtare Belgjiken, Bosnje Hercegovinen, Greqine, Estonine dhe Qipron.

Arsyeja pse Paneli i Emergjences ne UEFA e vendosi Kosoven ne Grupin I dhe jo ne Grupin H eshte shmangja e perplasjes me Bosnje Hercegonvinen, qe konsiderohet me risk te larte per arsye etnike.