1

‘Firefall’, ujevara e zjarrit (Foto)

Ne Parkun Kombetar Yosemite, ne SHBA, fshihet nje spektakel i vertete natyror, qe mund te shihet vetem ne muajin shkurt dhe ate gjate perendimit te diellit.

Ne ate kohe, kur dielli mberrin ne nje pozicion te caktuar ose ne momentet e rralla kur ndeshet me shkelqimin e henes, ujevara Horsetail (Bishti i kalit) merr ngjyren portokalli te ndezur, respektivisht ngjyren e arit. Ky fenomen natyror shpesh quhet edhe “Firefall”.

Ujevara Horstail derdhet nga shkembi El Capitan ne luginen Yosemite. Kjo ujevare, relativisht e vogel, ne shumicen e muajve te vitit eshte e paverejtshme, mirepo, ne muajin shkurt, ajo behet destinacion shume i popullarizuar per turistet, sidomos fotografet qe duan te kapin kete fenomen te rralle natyror