Gjykata e Krimeve te Renda denon me 15 vite burg pilotin Giorgio Riformato

Lidhur me artikullin:

Gjykata e Krimeve te Renda ka denuar me 15 vite burg pilotin italian qe drejtonte avionin qe u rrezua ne Divjake ne vitin 2014. Ai akuzohet per trafik nderkombetar te lendeve narkotike.

Prokuroria kishte kerkuar 15 vite burg per Riformaton dhe keshtu Gjykata zbatoi kerkesen e organit te akuzes. Vete piloti italian ka mohuar akuzen dhe nuk ka pranuar lidhje me trafikantet e droges ne Shqiperi. Riformato thote se ishte ne Shqiperi per nje xhiro turistike.

Ne 10 maj te vitit 2014, u kapen 460 kg droge ne plazhin e Divjakes, pasi avioni me pilotin italian Giorgio Riformato ngeci ne rere per shkak te nje defekti teknik