Greqia ka vendosur! “Jashte BE”

Jane mbyllur para pak minutash qendrat e votimit ne te gjithe Greqine per zgjedhjet paralamentare te 25 janarit. Nderkohe qe ka nisur edhe publikimi i exit-polleve te para. I pari exit-poll eshte publikuar nga Kapa Research dhe flet per nje fitore te paster te radikaleve te majte te SYRIZA. Diferenca me konservatoret e Demokracise se Re eshte nga 8.9 deri ne 9.5%.

Keshtu sipas ketij exit-polli, SYRIZA merr nga 33.5 deri ne 37.5% te votave ndersa Demokracia e Re merr nga 25 deri ne 28% te votave. Neonazistet e Agimit te Arte dalin te tretet me 5.5 deri ne 7.5% te votave, ndersa Levizja Social Demokrate e ish-kryeministrit Jorgo Papandreu ka marre nga 2.2 deri ne 3.2% te votave.

Me poshte eshte renditja e plote e partive sipas exit-pollit te pare te Kapa Research

SYRIZA 33,5-37,5%

Demokracia e Re 25-28%

Agimi i Arte 5-7,5%

Lumi 5-7%

PASOK 4-6%

Partia Komuniste 4,5-6,5%

Greket e Pavarur 3,5-4,5%

Levizja Social Demokrate 2,2-3,2%

Partite e tjera 7,3-9,3%

Exit Poll i televizionit SKY

Syriza 36-39%

Demokracia e Re 24-27%

Lumi 6,5-8,5%

Agimi i Arte 6-8 %

Partia Komuniste 5-7%

Pasok 4-6%

Greket e Pavarur 2,5-4,5%

Levizja Social Demokrate 2-3%

Pulse Exit Poll for Action

Syriza 34.5 – 40.5 %

Demokracia e Re 24.5 – 30.5 %

Lumi 5 – 8 %

Agimi i Arte 4.5 – 7.5%

Pasok 4 – 7 %

Partia Komuniste 3.5 – 6.5 %

Greket e Pavarur 2.5 – 5.5 %

Levizja Social Demokrate 1.5 – 4.5%

Exit Polli i Universitetit te Maqedonise, Selanik

Syriza 36-39%

Demokracia e Re 24-27%

Agimi i Arte 6-8%

Lumi 6,5-8,5%

Partia Komuniste 5-7%

Pasok 4-6%

Greket e Pavarur 2,5-4,5%

Levizja Social Demokrate 0,5-1%