Dashi

Te lindurit ne shenjen e Dashit jane hames te medhenj, duke pasur tendencen te privilegjojne me shume sasine se sa cilesine.

 

I pelqejne pjatat e medha, por preferojne sherbimin e shpejte, ata i urrejne pritjet e gjata dhe kohen e vdekur duke pritur per porosine.

Dashet zakonisht hane shume shpejt. Proteinat jane shume te rendesishme ne ushqimin e tyre dhe per kete preferojne mishin, ndoshta me ndonje salce te shijshme.

Disa keshilla

  • Mundohuni te hani edhe mishin e bardhe apo te alternoni me perime.
  • Ndaloni se piri duhan ose limitoni ne menyre drastike konsumin e cigareve.
  • Shtoni konsumimin e fosfatit te potasiumit qe eshte kripa qelizore e shenjes tuaj (e permbajtur ne spinaq, karota, molle, limon) qe te mund te luftoni dhimbjen e kokes dhe lodhjen.