Luani

Per te bere

  • Sigurohu qe t’i thuash shpesh Luanit se sa eshte i mrekullueshem, i bukur, dhe shkelqyes. Do te dije te ta ktheje me dashuri dhe me dhurata.
  • Kenaqeni duke i lejuar momentet e tij te te qenit ‘I famshem’ dhe ai do t’i ndaje keto momente me ty.

Vleresoje dhe inkurajoje sensin e tij te humorit, sepse jo vetem qe do te kenaqe, por edhe do te ndricoje ditet e tua.

  • Mesohu te jesh i nenshtruar dhe mesohu ta pranosh. Do te te detyroje te nenshtrohesh ose do te largohet.
  • Tregoji se sa i  rendesishem eshte per ty.
  • Hapi zemren tende, pasi kjo shenje mund te jete shume me shume se sa thjesht i dashuri.

Per te mos bere

  • Mos e injoro dhe mos harro planet e tij nese do ta shohesh serish. Do te mendoje qe nuk je i interesuar.
  • Mos u mundo t’i thuash se cfare duhet te beje. Ai nuk pelqen te humbase kontrollin dhe i pelqen te dominoje situaten.
  • Mos u mundo ta largosh nga qendra e vemendjes, pasi ai adhuron te jete gjithmone ne qender.
  • Mos u mundo te ulesh mendjemadhesine e tij pasi kjo mund ta lendoje me shume nga sa mund te mendosh ti dhe egoja e tij mund te jete me delikate nga sa duket.
  • Mos e kritiko ne publik pasi kjo eshte dhunimi me i madh i besimit te tij.