Peshqit

Shenjes se Peshqve, te drejtuar nga Neptuni, i asociohen guret bojeqielli apo te shndritshem.

 

Peshqit jane shume te ndjeshem dhe prandaj duhet te perdorin guret per tu mbrojtur, si per shembull Ametistin dhe Akuamarinen, qe konsiderohen si guret e kesaj shenje, qe i mbrojne te lindurit e shenjes dhe rrisin energjine e tyre jetesore.

Ametisti ne vecanti eshte i dobishem per te rritur autostimen, per te forcuar vullnetin, memorien, autokontrollin.

Per dashurine mund te jete e dobishme te mbani nje Akuarine, te vene ne nje unaze apo nje varese, qe ndihmon te shprehni lirshem mendimet dhe ndienjat.