Peshqit

Dielli eshte ne tranzit tek Peshqit rreth dates 20 Shkurt deri ne 19 Mars. Jupiteri dhe Neptuni jane planetet dominues, elementi eshte uji, cilesia e ndryshueshme.

 

Shenja e Peshqve karakterizohen ne menyre te privilegjuar nga fakti qe mbyllin rrethin e Zodiakut.  Konsiderohet si shenje jo stabel dhe e vullnetshme, por ne te vertete detyra e tij eshte qe te veje ne diskutim gjithcka qe eshte bere perpara tij.

Per te bere kete shpesh izolohet ne nje bote te tijen, te bere prej nje emotiviteti dhe sensacionesh qe i perkasin vetem atij.

Ka nje menyre kritike dhe artistike te sjelluri. Ka nje menyre kreative. Nder te tjera ka nje intuite te jashtezakonshme, qe ben te mendohet sikur ka nje shqise te gjashte.

Ashtu si te gjithe personat qe jane te mire, Peshqit jane shume lehtesisht te influencueshem nga te tjeret, shpesh ne menyre negative.  Jo rralle vuan pasi nuk kuptohet nga ambienti qe e rrethon. Por kur arrin te futet ne nje ambient pune apo social qe e kupton potencialin e tij te larte per inovacion dhe permiresim, mund te vleresohet me shume se kushdo tjeter, dhe madje te behet edhe lider.

Persa i perket marredhenies me shendetin, shenja e Peshqve eshte e lidhur me sistemin imunitar dhe me kembet. Nje person I kesaj shenje mund te vuaje nga semundje virale, qe do te diagnostikohen menjehere dhe do te ndalohen perpara se te bjene deme.

Gjithashtu mund te vuaje nga probleme te thonjve dhe kallove, sidomos ne periudhen verore. Sensibiliteti i Peshqve mund tu shkaktoje gjithashtu edhe semundje te natyres nervore.

Ashtu si mund te imagjinohej, si nje person qe kalon shumicen e kohes ne boten e tij, Peshqit jane shume romantik, si asnje tjeter shenje. Problemi eshte qe te kuptohet se kur dashuria e kesaj shenje i drejtohet vertet nje personi apo idealizimit te ketij personi.

Peshqit kane nje besim te pakufishem tek cifti dhe kalon ne krize nese dicka i ben te kuptone qe harmonia perfekte ndermjet dy personave eshte shume e veshtire te arrihet.

Ndonjehere per shkak te ketyre zhgenjimeve, ka tendencen te tradhetoje partnerin. Por ndienja e fajit e ben qe te kthehet pas. Per te evituar tradhetine e shenjes se Peshqve, duhet te mbahet iluzioni qe dashuria mund te jete e perjetshme dhe ideale.

Perfaqesues te rendesishem te kesaj shenje:

Michelangelo, Albert Einstein, Arthur Schopenhauer, Michail Gorbaciov, Gianni Agnelli, Sharon Stone, Cindy Crawford.