Ujori

Shenjes se Ujorit, te drejtuar nga Urani, i asociohen guret e erret, blu, lejla, dhe te zinj.

 

Guri tipik i Ujorit eshte Kuarci, qe ndihmon te vihet rregull ne mendime dhe te qartesohet mendja, ose Zafiri Blu vecanerisht i dobishem per shendetin apo per dashurine.

Kristali i Shkembit, lloj kuarci i vecante, i konsideruar si pastrues dhe mbrojtes, i sjell te lindurve ne kete shenje fuqizimin e forces se tyre jetesore.