Kaos ne Brazil. Kriza ekonomike rrezikon RIO 2016

Lidhur me artikullin:

Kriza Financiare rrezikon lojerat olimpike “Rio 2016”. Kur na ndajne me pak se 50 dite nga nisja e lojerave olimpike qe do te zhvillohen ne qytetin e Rio de Janeiro-s te Brazilit, vijne disa deklarata alarmante. Kriza fianciare mund te behet shkak per mosrealizimin ne kohe te projekteve te nisura per olimpiaden. Sipas asaj qe ka deklaruar Guvernatori i qytetit te Rios, Francisco Dornelles rreziku qe impiantet sportive te mos jene gati per ne daten 5 Gusht, qe perkon dhe me nisjen e ketij eventi, eshte potencialisht i mundshem, kjo per shkak te krizez finaciare, por edhe te situates kaotike qe po perjeton prej kohesh Brazili e vecanerisht shtetit i Rios.

Ekonomia ne renie mund te sjelle efektet e saj negative dhe ne sektore te tjere si transporti publik, sigurine e rendit dhe te qetesise publike, shendetesise, gjithashtu dhe ne arsim. Presidenti i perkohshem i Brazilit, ka premtuar ndihme financiare per permbushjen e projekteve te nisura. Por, situata mbetet e paqarte, pasi Brazili prej kohesh ka hyre ne recesion ekonomik si dhe ne krize thelle politiko-institucionale.