Varrezat Kombetare te Arlington. Jane varreza ushtarake qe gjendet ne Virginia te SHBA-ve. Varrezat Kombetare te Arlington-it jane vendi kryesor ku shenohet Dita Kombetare e te Reneve, qe eshte shpallur qysh ne vitin 1868. Aty ndodhen 400.000 varre qe shtrihen ne 253 hektare. Ne Varrezat e Arlington-it jane te varrosur ushtaraket amerikane qe kane humbur jeten ne luftra, ose ne sherbim, qe nga Revolucioni Amerikan. Ne keto varreza jane varrosur dhe presidentet amerikane, William Howar Taft dhe John F Kennedy

Keto 5 monumente duhen vizituar ne Amerike (Foto)

Shtetet e Bashkuara te Amerikes njihen si shteti me i fuqishem ne bote, jo vetem ne sferen ekonomike, por dhe ne shumicen e sferave tjera. Prandaj nuk eshte per t’u befasuar me atdhedashurine e madhe qe amerikanet kane per vendin e tyre ku perfshihen dhe monumentet historike…

Por, cilat jane monumentet me te njohura historike ne SHBA? Per ju kemi perzgjedhur pese me te famshmet…