Koka leter Ban Ki Moon-it:Shqiperia perqafon nismen

Shqiperia i bashkohet nismes globale per mbrojtjen e pyjeve. Ministri i Mjedisit Lefter Koka ne nje leter derguar Sekretarit te Pergjithshem te Organizates se Kombeve te Bashkuara Ban Ki Moon me rastin e Dites Nderkombetare te Pyjeve, thekson se edhe vendi yne do te behet pjese e nismes per mbrojtjen e natyres.
Ne leter gjithashtu ministri Koka thekson se mjedisi nuk ka kufij dhe pyjet jane pasuri e çmuar e nje kombi.
Asambleja e Pergjithshme e Kombeve te Bashkuara ka caktuar 21 Marsin si Diten Nderkombetare te Pyjeve “per te festuar dhe per te rritur ndergjegjesimin per rendesine e te gjitha llojeve te pyjeve dhe pemeve jashte pyjeve”.
Pyjet jane qendrore ne luften kunder ndryshimeve klimatike, por ata jane nje burim i ushqimit, fiber, jetesen, burimet dhe uji.
Me shpalljen e Dites Nderkombetare te Pyjeve, Kombet e Bashkuara kane krijuar nje platforme te re per te rritur ndergjegjesimin ne lidhje me rendesine e te gjitha llojeve te ekosistemeve pyjore per zhvillimin e qendrueshem.