0

Komunistet homoseksuale? Lideret komuniste putheshin ne buze (Foto)

Nje foto e dy partizaneve duke u puthur ne buze, e publikuar ne ekspoziten e Drejtorise se Pergjithshme te Arkivave mbi çlirimin e Tiranes u shpernda rrufeshem ne rrjetet sociale duke u shoqeruar me komente te ndryshme.

Shume prej komentuesve e lidhen foton edhe me shfaqjen e homoseksualizmit nga komunistet ne ate kohe, por e verteta eshte disi ndryshe.

Puthja ne buze mes dy burrave ka qene nje forme e perhapur e takimeve ne vendet komuniste gjate dhe sidomos pas Luftes se Dyte Boterore.

Historia e kesaj periudhe njeh mjaft raste, madje edhe lideresh te majte ne vendet komuniste qe takoheshin duke u puthur ne buze, shkruan Albeu.com.

Ne buze jane puthur lideri sovjetik Brezhnjev me ata kineze, apo edhe gjate vizitave te delegacioneve te larta sovjetike dhe kineze ne Shqiperi.

Ne galerine e mesiperme mund te gjenden disa nga puthjet me te “famshme” ne buze nga lideret komuniste.

/albeu.com