Kosova ne FIFA. Ne Shtator do te luaje per eleminatoret e Rusi 2018

Lidhur me artikullin:

Eshte votuar dje, ne oren 20:47 anetaresimi i Kosoves me te drejta te plota ne FIFA. Nje vendim i marre fale 141 votave ne favor te pranimit te Kosoves, nderkohe qe 23 vota ishin kunder anetaresimit te saj. Nje tjeter vendim ky historik per Kosoven, e cila para pak ditesh u pranua ne UEFA, nderkohe qe tashme ka te drejten legjitime te marre pjese ne te gjitha kompeticionet zyrtare.

Kosova, e cila deri sot ishte e mundur te zhvillonte vetem ndeshje miqesore te kontrolluara nga FIFA, tashme, nga ky moment konsiderohet anetarja e 210-te e Organizates me te madhe dhe te rendesishme te futbollit boteror, FIFA, madje si e barabarte mes 211 anetareve. Vetem pak momente para votimit, fjalen e mori presidenti i Federates se Futbollit Kosovar, Fadil Vokrri.