Kanioni “Cheddar Gorge”. “Cheddar Gorge” eshte kanioni me i madh i Britanise dhe gjendet ne brendesi te shpellave “Cheddar”. Pikerisht ne te njejtin vend eshte gjetur skeleti me i vjeter njerezor ne Mbreterine e Bashkuar; zbulimi eshte kryer ne vitin 1903. I njohur si njeriu “Cheddar”, skeleti mendohet te jete 9 mije vite i vjeter

Liqene dhe lumenj nentokesore qe te mahnisin (Foto)

Poshte nen siperfaqen e Tokes, aty ku dielli rralle deperton, eshte nje bote me krimba vezullues, gure te çmuar, male dhe shpella gelqerore, nje toke e banuar nga vete natyra.

Brenda kesaj bote ekzistojne vizione qe do i benin rivalitet edhe peizazheve me te bukura qe dekorojne horizontin tone; liqenet shtrihen te qete, rrjeti madheshtor i shpellave nuk njeh kufij dhe lumenjte dhe vijat e ujit gdhendin terrenin qe eshte gjithmone ne evoluim.

Eksploroni keto zona te mahnitshme nentokesore permes ketyre imazheve natyrore qe te kenaqin syrin