1 Ford Fusion me 306.860 makina te shitura

Makinat me te shitura ne USA per vitin 2014

Viti 2014 sapo e kemi lene pas dhe shume kompani bejne bilancet e tyre. Nxjerrin statistika dhe publikojne te dhena interesante. Ne Amerike kompanite e makinave kane nxjerre statistikat se sa makina kane shitur. Ne vitin 2014 eshte Ford qe ka shitur me shume makina. Ne autostradat amerikane te gjithe kane qejf qe te ecin shpejt dhe me makina te medha dhe te fuqishme. Pas makinave amerikane jane makinat japoneze qe dominojne ne tregun amerikan, makina te firmave si Toyota, Nissan dhe Honda. Cuditerisht ne 10 tipet e makinave me te shitura ne Amerike nuk ka asnje kompani europiane. Volkswagen me Jetta renditet ne vendin e 24 me 160.873 makina te shitura ne vitin e kaluar.