1 Kapadokia, Turqi. Ky vend ikonik eshte atraksioni turistik me i popullarizuar ne Kapadokia. Ne mesin e shtepive, kishave dhe ndertesave te tjera te gdhendura ne shkembinje, ne periudhen midis shekujve 4 dhe 13, jane ngritur edhe disa manastire. Manastiret Shpella ne Uchisar jane me mbreseleneset. Deri tek to mund te arrini me autobus ose me tren nga qytete te ndryshme te Tuqise, ndersa nga Göreme organizohen edhe turne turistike.

Manastiret me te vecante ne Bote (Foto)

Nese kerkoni nje vend ku kultura dhe natyra kombinohen ne menyre te perkryer, atehere vizitoni nje manastir. Zakonisht, manastiret jane te ndertuar ne vendet me mahnitese, ku duken sikur natyra i çon ata me afer Zotit.

T’i shohim ne vijim 10 manastiret qe konsiderohen me te veçante ne bote…