Mediat shqiptare me te medha ne internet

Printi ka vdekur, rrofte online! Kjo vlen tashme edhe per hapesiren mbareshqiptare te informacionit ne internet. Ndikimi i gazetave eshte pothuajse drejt shuarjes, reklama e mediave shqiptare te internetit, prej muajsh e kalon ate te mediave te printit. Çdo dite hapen me dhjetera portale gjithfaresh ne rrjet, me nje ritem frenetik, ku duket sikur çdo shqiptar ka tashme median e vet. Sipas Alexa, nje nga platformat me te njohura ne fushen e statistikave te faqeve te internetit, numri ka arritur sot diku mes 10 mije deri ne 15 mije web-e ne gjuhen shqipe kudo ne bote. Pozicionin e seciles ne renditje e percaktojne numri i vizitoreve Brenda shtetit, te dhenat e vizitoreve sipas shteteve dhe linqet me te vizituara Brenda faqes. Top listen e me te vizituarave e kryesojne:

Gazetaexpress.com, botohet vetem online, mban edhe vendin e pare jo vetem nder mediat shqiptare por edhe ne Ballkan. Ka informacione, intervista, video, histori sociale, ekonomike, kulturore e sportive. Transmeton edhe ne anglisht. eshte nje burim per mediat me te rendesishme boterore per lajmet shqip.

2.- Jetaoshqef.com eshte nje platforme qe fillimisht nisi si nje hapesire ku kushdo mund te joq-finaldergonte per te transmetuar lajme, foto dhe video te çuditshme. Numri I larte I klikimeve I beri drejtuesit qe ta orientonin drejt informacionit unik dhe argetues, pa e humbur fizionomine, por duke e bere me profesional.

Telegrafi.com me baze ne Prishtine, eshte nje media qe si askush tjeter, mund te quhet perfaqesuesja me e mire e pasqyrimit te plote, e te balancuar e zhvillimeve ne hapesiren mbareshqiptare ne Ballkan, sikur te gjithe te jetonim ne te njejten “shtet”. Kjo e ben qe te ndiqet edhe nga emigrantet ne bote.

4.- Lajmi.net eshte i fokusuar se shumti ne trajtimin dhe pasqyrimin e zhvillimeve ne Kosove. Tenton ne menyrelajmi-net shteruese qe ti jape hapesire te gjitha zhanreve pa i dhene peshen kryesore politikes, siç synojne shume media informative te online-s. Mediat e Kosoves jane me konkurrueset ne rrjet.

Koha.net mban vendin e tete ne klasifikimin e Alexa per websitet shqiptare ne internet. Eshte gjithashtu media e themeluar nga gazetare ne Kosove dhe gjithashtu eshte nje hapesire informative per nje game te gjere informacionesh.

6.- NOA.al eshte nje nga mediat me jetegjata ne internet. Pra, nje nga pionieret e eres se re te mediave shqiptare noa-alinformative ne rrjet. E themeluar nga gazetare dhe redaktore te rinj, fillimisht nuk u mor shume seriozisht. Por e ruajten trendin rrites dhe ndodhet ne nje nga pozicionet me te mira te top 10.

7.- Gazetablic.com eshte nje tjeter portal shume i klikuar. Veçoria e saj duket se qendron tek fakti se perveç informacioneve te shumta nga hapesira shqiptare dhe ajo nderkombetare, i jep nje hapesire te konsiderueshme analizave e komenteve dhe qe perbejne baze per opinionberje.

8.- TV Klan.al perveçse ne transmetimet televizive, çudit edhe ne web me kete pozicion ne renditje nga plaftorma Alexa persa i perket vizitueshmerishe nder hapesirat shqiptare te informacionit ne rrjet. Gje qe I jep nje dore te mire edhe ne mbajtjen e primatit te shikueshmeri nder televizionet shqiptare.

Gazetaglobale.net eshte nje amalgame informacionesh gjithfaresh dhe me siguri e nje investimi pertej pjeses informative, per tu ngjitur ne kete lartesi. Nuk eshte nje web pike orientimi per elitat mediatike, ekonomike, politike dhe opinionberese te hapesires shqiptare. Por i’a ka dale te jete ne 10-teshe.

10.- GazetaTema.net padyshim nje nga mediat online me me ndikim ne Shqiperi, per shkak te qendrimeve gazetatema-neteditoriale te botuesit te saj, por edhe nje nderthurje perfekte mes shpejtesise, saktesise se informimit dhe diversifikimit te lajmeve jo vetem ne zhanret gazetareske por edhe te llojeve qe nga fotot, videot, etj.