1 – Akili dhe Patrokli. Sipas historianeve nuk kane ekzistuar kurre. Por lidhja e tyre, e dukshme ne vepren e Iliades, ishte modeli i 2 miqve te pandashem, te ndryshem por plotesues, te bashkuar nga nje besim absolut. Te afte per te revolucionarizuar historine. Ata ishin protagonist legjendare ne luften e Trojes. Patrokli vritet nga Hektori, por hakun ia merr Akili

Miqesite qe kane ndryshuar historine (Foto)

Filozofe, udheheqes, artiste … Prapa suksesit dhe krijimtarise se shume personazheve te famshem jane lidhjet e tyre, te cilat kane revolucionarizuar kulturen dhe fatet e te gjithe epokave. Nga Akili dhe Patrokli te Frederiku II dhe Volteri e deri te Blair dhe Clinton, miqte qe bene historine.