Ne Ukraine vendoset taksa per luften

Ne Ukraine jane ne lufte me separatistet pro ruse dhe shteti eshte shume prane falimentimit. Per kete arsye parlamenti ukrainas me shumice te madhe votash ka vendosur taksen e luftes. Kjo takse do te jete 1.5% e te ardhurave te cdo individi apo biznesi dhe do te hyje ne fuqi qe nga 1 janari i vitit te ardhshem. Gjithashtu parlamenti ukrainas ka vendosur qe te lejoje rreth 700 ushtarake dhe civile holandeze qe te shkojne ne vendin ku eshte rrezuar avioni i pasagjereve pak jave me pare.