Përse duhet ta vizitoni qytetin e Napolit, të paktën 1 herë në jetë?

 

Përgjatë vijës bregdetare, në portën historike të Mesdheut dhe botës, ju mund të ndjeni vibrimet e qytetit të Napolit. Napoli është i ndarë në disa pjesë dhe është gjithmonë i vizituar nga turistë të shumtë. Ju do ta kuptoni menjëherë kur të mbërrini në Napoli. Para së gjithash, në cilin vend të botës ka një kështjellë Normane me pamje nga porti, një pallat mbretëror dhe një kështjellë në rrëzë të malit me pamje nga qyteti? Por përtej këtyre fortifikimeve historike, ekziston edhe vullkani i Vezuvit me pamje fantastike.

Vende të tjera që mund të vizitoni në Napoli janë:

Katakombet e San Gennaro

Katakombet e San Gennaros organizohen në dy nivele që nuk mbivendosen, të dy karakterizohen nga hapësira më të mëdha sesa katakombet më të famshme romake.

Castel Nuovo

Në anën jugore të Piazza del Municipio, kështjella me pesë kulla, e njohur edhe si Maschio Angioino, ishte rezidenca e mbretërve dhe e sunduesve të Napolit. Historia e saj reflekton sundimtarët e ndryshëm – francez, aragonez, spanjoll dhe austriak – ku çdo sundim ka ndryshuar dhe rinovuar keshtjellen për t’iu përshtatur kohës.

Për të gjithë ju që jeni duke menduar ta vizitoni Napolin, kompania shqiptare Intours Albania sjell oferta fantastike në datat 9-13 Mars. Për më shumë informacione, ju lutem klikoni KËTU.

Santa Lucia

Në perëndim të Piazza del Plebiscito, në shpatet e Pizzofalcone dhe shtrirë deri në det, gjendet Santa Lucia. Në jug të Santa Lucia, kjo është një zonë e rrugëve moderne të paraqitura në një plan të rregullt dhe më në veri është një kopësht piktoresk i shkallëve të ngushta të pjerrëta ku ju mund të shihni – dhe të jeni pjesë e jetës tradicionale napolitane.

Muzeu Nacional Arkeologjik

Museo Archeologico Nazionale mban një nga koleksionet më të bukura të antikave në botë, shumë prej të cilave u sollën këtu nga gërmimet e hershme të Pompeit. Përveç kësaj, ajo ka thesaret e artit të mbretërve të Napolit, koleksionet Farnese nga Roma dhe Parma, koleksionet nga pallatet e Porticit dhe Capodimonte dhe materiale nga Herculaneum dhe Cumae.

Për të gjithë ju që jeni duke menduar ta vizitoni Napolin, kompania shqiptare Intours Albania sjell oferta fantastike në datat 9-13 Mars. Për më shumë informacione, ju lutem klikoni KËTU.