Produktivitet: Teknika Pomodoro e Studimit

 

A shpërqendroheni shumë lehtë? A ndjeni gjithmonë sikur keni nevojë për pushim kur jeni duke punuar? A ndiheni të paditur për t’u marrë me këtë krizë të përjetshme?

Urime, ju jeni një antropoid i rregullt!

Për ta rregulluar këtë problem një nga mënyrat më të suksesshmet dhe më efikase është Teknika Pomodoro. [1]

Një trik i thjeshtë që mund të ndryshojë mënyrën tuaj të jetesës dhe përmirësojë dukshëm aftësinë tuaj të mësimit, studimit dhe punimit me rezultate mahnitëse.

Ja një kohëmatës online i krijuar enkas për Teknikën Pomodoro.

Teknika Pomodoro bën përdorimin e vrullit të adrenalinës tuaj.

Ajo bazohet në faktin se shumica e njerëzve punojnë dhe kryejnë punë mirë kur janë nën presion.

Kur jeni duke përparuar, nuk do ndiheni me faj për ndërprerje të tilla të shpeshta.

Kujto kohën kur keni qenë në një provim apo test dhe keni pasur vetëm 25 minuta në dispozicion për ta përfunduar, dhe papritur të gjitha idetë tuaja më të mira kanë filluar të rrjedhin?

Shënimet

[1] Teknika Pomodoro – Wikipedia

burimi: sherohu.com