Profecite mbi fundin e botes jane nje koicidence ‘e cuditshme’ me diten e doreheqjes se Papes

Profecite mbi fundin e botes jane nje koicidence ‘e cudutshme’ me diten e doreheqjes se Papes

Pas shpalljes se Benediktit XVI per terheqjen nga posti, rikthehet debate per trashegimtarin e fundit te Shen Pjetrit, pas te cilit do te vije fundi i botes.
Lajmi per dorehqjen e Papes nga Papati ka bere qe te vihen ne pune nje sere njerezish studioze, numerologe, apo eksperte te fushave te ndryshme pasi eshte rihapur debati i profecive. Te mbeshtetur ne debate te meparshme, eventi i doreheqjes se Papa Benediktit XVI ishte nje ngjarje e parashikuar nga profeci te ndryshme per pasojat katastrofike qe do te sjelle.  

Profecia qe terheq me shume vemendjen eshte ajo e Malachia-s e cila koicidon me zgjedhjen e Benediktit te XVI ne te njejten dite me shkaterrimin e Romes. Profecia ka te beje me nje liste prej 112 shkrimesh ne latinisht, qe shume besojne se eshte nje paraljmerim i Shen Malachia-s te Armagh.
Duke u nisur nga Celestino II, vjen deri ne ditet tona: “ Gjate persekutimit te fundit te Kishes se Shenjte Romake, do te ulet Pietro Romano, qe do te kullose kopene e tij mes shume pikellimesh. Pasi te kene kaluar keto, qyteti i shtate kodrave do te bjere dhe Gjykatesi i Madh do te gjykoje popullin. Amen.”

Shume shohin kardinalin Bertone ne figuren e Pietrit, i konsideruar sin je nga kandidatet per fronin papnor: Emri i tij eshte Tarcisio Pietro Evasio Bertone, dh vend ii lindjes:Romano Canavese. Per kete arsye ai mund te identifikohej si Papa i fundit.
Fakti q ender kandidatet qendrojne edhe shume kardinale me ngjyre, bent e kujtohet edhe historia e Nostradamus qe sipas disa interpretimeve te ndryshme, e bente te koicidonte fundi i botes me ardhjen ne post te nje besimtari te zi (“caput nigrum”).

Numra dhe koicidenca
Kalendari sot, ne diten e 11-te te muajit shkurt, risjell ne kujtese shfaqjen e pare te Lourdes. Ne 1985-en, e reja Bernadette Soubirous, nje fshatare 14-vjecare, deklaroi se kishte pare te shfaqej Virgjeresha Mari me shume se 18 here ne nje shpelle te vogel jo shume larg Massabielle-s. Nje event kaq i mrekullueshem, qe sipas shume njerezve nuk mund te mos kete lidhje me ngjarjet e oreve te fundit.
Te apasionuarit pas numrave kane mbledhur shifrat e dates kur do te terhiqet Papa nga detyra (28/2/2013) dhe shuma eshte 18. Kjo shifer eshte shuma e 6+6+6: dhe 666 eshte shifra qe i perket Djallit, bisha qe ne apokalipsin e Giovanni-t do te nise fundin e koheve.