Qytetaret kunder plehrave dhe HEC-ve ne Valbone. Proteste te Piramida

Nje koncert-proteste eshte zhvilluar dje ne Tirane per te kundershtuar importin e plehrave ne Shqiperi dhe ndertimin e hidrocentraleve ne luginen e Valbones.

Ligji tashme kthyer nga Presidenti Bujar Nishani per t’u rishqyrtuar ne Kuvend, ndersa shoqeria civile kerkon qe ligji te votohet kunder nga deputetet.

Koncerti-proteste ne Tirane u mbajt tek zona e ‘Piramides’, ku merrnin pjese kengetare te ndryshem, figura te njohura publike, ambientaliste e gazetare qe kundershtojne importin e mbetjeve ne vendin tone.

Ligji per importin e plehrave eshte hartuar nga Partia Socialiste, e cila mbrohet me force nga Kryeministri Edi Rama, i cili ka deklaruar se do ta votojne perseri.

2