1. Prague, Republika Çeke

Qytete qe kur i viziton te duket se jeton ne periudhen e mesjetes (Foto)

Deshironi te udhetoni ne kohe? Atehere, patjeter duhet t’i vizitoni keto qytete, sidomos nese jeni te interesuar per periudhen e Mesjetes.

Ne vijim ju sjellim qytetet qe e kane ruajtur per mrekulli arkitekturen e Periudhes se Erret. Disa prej tyre jane shume te njohura, si Siena, Oviedo apo Praga, por ka dhe te tilla si Pingyao, Ghardaïa apo Trakai, emrat e te cileve ndoshta nuk i keni degjuar me pare, por qe vertete ia vlene te vizitohen.

Keto qytete jane te stembushura me trashegimi arkitektonike te periudhes se Mesjetes, si lagje te vjetra, keshtjella, ura, porta, rruge apo dhe rrugica. Per te kuptuar se cilat jane keto qytete, shikojeni fotogalerine ne vijim.