Rreth 66% e telefonave dhe tableteve Apple kane kaluar ne iOS 9

Diten e djeshme Apple perditesoi shifrat e adoptimit te iOS dhe mesuam se versioni me i fundit i sistemit operativ iOS 9 gjendet ne 66 % te produkteve te Apple. E thene ndryshe, iOS 9 eshte pjese e 2/3 te tabletet dhe telefoneve te Apple.

Sistemit operativ iu deshen vetem dy muaj per te arritur keto shifra te kenaqshme. Ky ritem krahasuar me iOS 8 eshte impresonues.

iOS-9-apple-infoalbania

Duke u bazuar ne keto shifra lehtesisht kuptojme se iOS 8 ka ngelur vetem ne 25 % te telefoneve.
Vete Apple ka deklaruar se iOS 9 eshte sistemit operativ me adoptimin me te shpejte. Nuk duhet te harrojme problemet qe shfaqi iOS 8 vitin e shkuar. Madhesia e perditesimit te iOS 8 arrinte ne 5GB ndersa versioni aktual vetem 1.3 GB. Gjithashtu u deshen 6 muaj qe iOS 8 te arrinte ne 75 % te adoptimit.

/PCWorld Albanian/