Francis Edgar Stanley dhe vellai i tij binjak Freelan Oscar Stanley me 1896 kane shpikur automobilin “Stanley Steemer”. Ata me 1906 thyen rekordin e shpejtesise per kalimin me te shpejte te nje miljeje (1,6 kilometra) per 28,2 sekonda. Kjo do te thote qe vetura e tyre ka mundur te arrinte shpejtesine deri ne 205 kilometra ne ore. Te dy vellezerit me 1918 shiten kompanine, nderkaq me vone po te njejtin vit humben jeten ne automobilin te cilin vete e ndertuan.

Shkencetare te cilet kane humbur jeten nga shpikjet e tyre (Foto)

Shpikesit e çojne perpara civilizimin qe nga fillimi dhe shume shpesh ata jane personat te cilet i testojne shpikjet e reja, mirepo disa nga ato shpikje mund te jene vdekjeprurese.

Kjo liste e shkurter e inxhiniereve, shkencetareve dhe e personave te tjere, te cilet duke i testuar shpikjet e veta kane humbur jeten, eshte nxjerre nga Wikipedia.