Njeriu i pare i cili e ka shpikur balonen me ajer te ngrohte ka vdekur me rastin e kalimit te Kanalit anglez. Jean-François Pilatre de Rozier, ka marre pjese ne fluturimin e pare te balones me ajer te ngrohte ne vitin 1783 bashke me Markizin Darlando, per shkak se nuk ka deshiruar te lejoje qe ai nder t’i takoje dikujt tjeter. Ky fluturim ate e beri person te famshem.

Shkencetare te cilet kane humbur jeten nga shpikjet e tyre (Foto)

Shpikesit e çojne perpara civilizimin qe nga fillimi dhe shume shpesh ata jane personat te cilet i testojne shpikjet e reja, mirepo disa nga ato shpikje mund te jene vdekjeprurese.

Kjo liste e shkurter e inxhiniereve, shkencetareve dhe e personave te tjere, te cilet duke i testuar shpikjet e veta kane humbur jeten, eshte nxjerre nga Wikipedia.