Li Si, keshilltar i Dinastise Qin, ka shpikur metoden e torturave te quajtur “Pese dhembje”, mirepo pas nderrimit te pushtetit, ai eshte ekzekutuar me te njejten metode te cilen e ka shpikur per te torturuar te tjeret.

Shkencetare te cilet kane humbur jeten nga shpikjet e tyre (Foto)

Shpikesit e çojne perpara civilizimin qe nga fillimi dhe shume shpesh ata jane personat te cilet i testojne shpikjet e reja, mirepo disa nga ato shpikje mund te jene vdekjeprurese.

Kjo liste e shkurter e inxhiniereve, shkencetareve dhe e personave te tjere, te cilet duke i testuar shpikjet e veta kane humbur jeten, eshte nxjerre nga Wikipedia.