Marie Skłodowska-Curie ka marre çmimin “Nobel” per shpikje ne fushen e fizikes dhe te kimise, e cila me vone ka vdekur nga ekspozimi i rrezatimit. Ajo ka zbuluar radiumin dhe poloniumin dhe ka bere avancime te shumta ne fushen e radioaktivitetit (fjalen radioaktivitet e ka shpikur ajo vete). Ajo gjithashtu ka qene femra e pare e cila ka marre çmimin “Nobel” dy here. Curie i eshte ekspozuar nje sasi te madhe te rrezatimit dhe ka vdekur nga leukemia plastike ne vitin 1934, nderkaq ajo pjesen me te madhe te punes se saj e ka bere ne nje dhome pa mjete mbrojtese

Shkencetare te cilet kane humbur jeten nga shpikjet e tyre (Foto)

Shpikesit e çojne perpara civilizimin qe nga fillimi dhe shume shpesh ata jane personat te cilet i testojne shpikjet e reja, mirepo disa nga ato shpikje mund te jene vdekjeprurese.

Kjo liste e shkurter e inxhiniereve, shkencetareve dhe e personave te tjere, te cilet duke i testuar shpikjet e veta kane humbur jeten, eshte nxjerre nga Wikipedia.