Franz Reichelt, rrobaqepesi fluturues, ka kercyer nga maja e Kulles se Ajfelit. Ka dashur t’i provoje rrobat e qepura ne forme parashute. Per ta testuar shpikjen e tij, ne vitin 1912 ka kercyer nga Kulla e Ajfelit, me ç’rast humb jeten. Sipas artikullit te shkruar ne ate periudhe, policia e Parisit ka lejuar ta bente eksperimentin e tij duke menduar qe do te perdorte kukullen

Shkencetare te cilet kane humbur jeten nga shpikjet e tyre (Foto)

Shpikesit e çojne perpara civilizimin qe nga fillimi dhe shume shpesh ata jane personat te cilet i testojne shpikjet e reja, mirepo disa nga ato shpikje mund te jene vdekjeprurese.

Kjo liste e shkurter e inxhiniereve, shkencetareve dhe e personave te tjere, te cilet duke i testuar shpikjet e veta kane humbur jeten, eshte nxjerre nga Wikipedia.