Shkencetaret ruse shpikin nje sistem me lazer per ndezjen e motoreve
Shkencetaret ruse kane zhvilluar nje sistem unikal per ndezjen me ane te lazerit te motoreve me djegie te brendshme, me ndihmen e te cilit makina ndizet me lehtesi edhe ne temperatura te tilla si 50 grade nen zero.
 
Pajisja e re kursen karburantin dhe ka kosto te ulet prodhimi. Per te gjitha kerkimet e tyre shkencetaret harxhuan vetem 3300 $.
 
Testet praktike per aplikimin e kandelave ndezese me lazer planifikohet te perfundojne ne fund te vitit.
 
Ndaj shpikjes se re kane shfaqur tashme interesim te gjalle prodhuesit e huaj te automobilave.