Si të Rinohemi me Limon dhe Mjaltë

 

Të gjithë dëshirojnë një lëkurë të përsosur, sidomos femrat. Në çdo dyqan apo në internet mund të gjeni mijëra produkte kozmetike që po dhurojnë kujdes të mirë të lëkurës. Por në të vërtetë ne jemi të vetëdijshëm për përbërjet toksike dhe kimike që disa korporata po përdorin për të fituar më shumë fitim.

Megjithatë, ekziston mundësia për të gjetur zgjidhjen e duhur natyrore që mund të zgjidhë lehtë problemin tuaj. Ne të gjithë jemi të vetëdijshëm se gjatë procesit të plakjes, lëkura jonë humb fleksibilitetin dhe elasticitetin. Kjo është periudha kur vërejmë rrudha, ç’ngjyrim të lëkurës dhe rrudha. Por nëse kërkojmë ndonjë ilaç natyral ndoshta do të gjejmë zgjidhjen e duhur për lëkurën tonë.

Para se të fillojmë të flasim për ilaçin natyror, është e rëndësishme të përmendim shkaqet më të mundshme që po shkatërrojnë lëkurën tonë si: ndotja e ajrit, mirëmbajtja e dobët e lëkurës, ekspozimi i tepruar ndaj diellit, të ushqyerit e keq, mungesa e konsumit të ujit, stresi, pirja e duhanit, pirja alkoolit dhe mungesa e gjumit.

Trajtimi me Limon dhe Mjaltë

Limonat janë burim i pasur i vitaminës C që është një antioksidant i fuqishëm, që do të thotë se ndihmon lëkurën kundër radikalëve të lirë. Lëngu e limonit është shumë i shëndetshëm, ai rivitalizon lëkurën duke zvogëluar pikat e plakjes dhe shenja të tjera të plakjes. Gjithashtu limoni mund të përmirësojë cilësinë e tonit të lëkurës dhe gjithashtu të lehtësojë atë.

PROCEDURA:

Në fillim, prini limonin në gjysëm dhe shtoni pak mjaltë mbi të. Pastaj me limon të prerë dhe mjaltë mbi të bëni lëvizje rrethore në fytyrën tuaj ose në pjesët e tjera të trupit. Lëreni të veprojë për rreth 10 minuta dhe pastaj lajeni me ujë të ngrohtë. Pas kësaj ju duhet të lani përsëri fytyrën tuaj, por tani me ujë të ftohtë në mënyrë që të mbyllni poret. Përsëriteni këtë trajtim një herë ose dy herë në javë.

/Sherohu.com