Situata në akset kombëtare, datë 12.01.2017

 

Nga komunikimi me specialistët e Drejtorive të Rajoneve, situata në akset kombëtare, paraqitet si më poshtë:

Në Rajonin Verior Shkodër: Kalueshmëria e akseve në këtë Rajon po shkon drejt përmirësimit. Kontraktorët janë dukë bërë pastrimin dhe hedhjen e kripës, në zonat ku ka ngrica.

Në Rajonin Qendror Tiranë: Sot në shumicën e akseve të Qarkut Tiranë, qarkullimi kryhet me zinxhirë. Të bëhet kujdes në qarkullim sepse ka formim të akullit në rrugë. Kontraktorët janë duke punuar për pastrimin e rrugës dhe hedhjen e kripës në shumë zona si: Mbikalimi i Kasharit, Superstrada Tiranë – Durrës, etj.

Në Rajonin Jugor Gjirokastër: Në Qarkun e Korçës ka patur temperatura të ulëta deri minus 10 gradë. Përveç aksit të Dardhës, Voskopojës dhe Ersekë – Gërmenj, të gjitha akset e tjera qarkullohen pa zinxhirë.

Në Qarkun e Vlorës Autostrada Vlorë – Levan dhe rruga e vjetër qarkullohen me zinxhirë.

Po kështu qarkullohen me zinxhirë disa akse në Fier, Berat etj.

Në të gjitha akset po punohet për hedhjen e kripës dhe pastrimin e akseve, nuk ka asnje bllokim te akseve kombëtare.

QARKU Tiranë

Akset e Qarkut të Tiranës qarkullohen pa zinxhirë.

Segmenti Tiranë – Qafë Priskë, qarkullimi është pa zinxhirë. Segmenti Qafë Priskë – Qafë Mollë, i kalueshëm pa zinxhirë.

Me zinxhirë qarkullohet vetëm në segmentin e fundit të këtij aksi Qafë Mollë – Bizë.

Me zinxhirë qarkullohet edhe në segmentin Vilat Qeveritare – Antena Dajt.

Tek Mbikalimi i Kasharit – Rinas, është hedhur që mbrëmë kripa. Por qarkullimi duhet me zinxhirë, për shkak të ngricave.

Aksi Tiranë – Elbasan, qarkullimi me zinxhirë. Është hedhur kripë.

Superstrada Tiranë – Durrës, qarkullohet me zinxhirë.

Aksi Tiranë – Durrës,  aksi i vjetër, qarkullohet me zinxhirë.

Aksi Tiranë – Qafë Krrabë, kalohet me zinxhirë.

REKOMANDIME

Të zbatohet sinjalistika rrugore. Të bëhet kujdes sidomos në vendet ku ka ngrica.

QARKU Durrës

Në Qafë Shtamë dhe në Sarisalltik qarkullimi bëhet me zinxhirë. Po punohet me hedhje kripe, për shkak të ngricave.

REKOMANDIME

Të zbatohet sinjalistika rrugore. Të bëhet kujdes sidomos në vendet ku ka ngrica.

QARKU Elbasan

Në aksin Elbasan – Qafë Thanë, është bërë pastrimi i aksit dhe është hedhur kripë, 5 tonë kripë, për shkak të ngricave. Qarkullimi kryhet pa zinxhirë.

Aksi Elbasan – Gjinar po pastrohet dhe kriposet në  vendet ku ka ngrica. Kalimi pa zinxhirë.

Në aksin Librazhd – Steblevë,  segmenti  Lunik – Steblevë qarkullimi kryhet pjesërisht me zinxhirë për shkak të ngricave.  Janë hedhur 2 ton kripë.

Dalja e Tunelit – Elbasan nuk ka probleme për qarkullimin. Është pastruar dhe spërkatur me kripë.

REKOMANDIME

Të zbatohet sinjalistika rrugore. Të bëhet kujdes sidomos në vendet ku ka ngrica.

QARKU Berat

Aksi Berat – Gllave – Antena, rekomandohen zinxhirët. Situata e qarkullimit është normale në të gjitha akset e këtij qarku. Nuk ka probleme për qarkullimin.

REKOMANDIME

Të zbatohet sinjalistika rrugore.

QARKU Vlorë

Në aksin Vlore– Palasë qarkullohet pa zinxhirë.

Palasë – Sarandë qarkullohet me zinxhirë. Vazhdon puna për  pastrimin dhe kriposjen  e aksit.

Aksi Qafa e Dushkut – Kuç,  qarkullohet me zinxhirë. Mjetet janë  duke bërë pastrimin e aksit dhe hedhjen e kripës dhe skorjeve.

Aksi Vlorë – Levan, Autostrada dhe aksi i vjetër, qarkullohen me zinxhirë.

Aksi Peshkëpi – Poçem qarkullohet me zinxhirë.

Aksi Vlorë – Selenicë qarkullohet me zinxhirë.

Aksi Qafë Dushku – Sevaster i kalueshëm me zinxhirë.

REKOMANDIME

Të zbatohet sinjalistika rrugore. Të bëhet kujdes sidomos në vendet ku ka ngrica.

QARKU Gjirokastër

Në aksin Jorgucat – Muzinë – Sarandë qarkullimi është pa zinxhirë.

Akset  Gjirokastër – Kakavijë dhe Tepelenë – Gjirokastër qarkullohen pa zinxhirë, me kujdes ne segmente të caktuara. Rrugët janë të hapura në të dyja korsitë.  Po vazhdon puna në këto akse për pastrimin dhe hedhjen e kripës.

Në aksin Valare – Erind – Çajup, segmenti Valare – Çajup kalohet me zinxhirë. Segmenti Erind – Çajup me zinxhirë. Në punë janë dy mjete që po punojnë.

Aksi  Ura e Leklit – Këlcyrë – Përmet – Çarshovë – 3 Urat, qarkullohet me zinxhirë.  Segmenti  Ura e Leklit – Këlcyrë  qarkullohet normalisht. Pjesa tjetër e aksit qarkullohet me zinxhirë.

REKOMANDIME

Të zbatohet sinjalistika rrugore. Të bëhet kujdes në vendet ku ka ngrica.

QARKU Korçë

Gjatë natës ka rënë rreth 10 cm borë, e cila ka vazhduar të bjerë edhe gjatë paradites.

Në këtë qark, qarkullohen me zinxhirë vetëm akset:  Ersekë – Gërmenj,  Korçë – Voskopojë, K/Boboshticë – Dardhë,

Akset e tjera qarkullohen pa zinxhirë.

Kontraktorët janë duke bërë pastrimin e akseve dhe hedhjen e kripës. Të gjithë kontraktorët janë në gadishmëri me mjetet borëpastruese dhe fuqi punëtore.

REKOMANDIME

Të zbatohet sinjalistika rrugore. Të bëhet kujdes në vendet ku ka ngrica.

QARKU Fier

Fier – Ballsh – Fratar, ka segmente ku qarkullimi bëhet me zinxhirë. Situata e qarkullimit është normale në të gjitha akset e këtij qarku. Nuk ka probleme për qarkullimin.

REKOMANDIME

Të zbatohet sinjalistika rrugore.

QARKU Lezhë

Në aksin Milot – Tuneli i Thirrës, janë marrë masat për pastrimin dhe hedhjen e kripës. Qarkullimi kryhet pa zinxhirë, me kujdes, në segmentin Reps – Tuneli Thirrë, në të gjitha korsitë. Vazhdon puna pa ndërprerje me 6 borëpastruese dhe fuqi punëtore.

Situata e qarkullimit është normale në të gjitha akset tjera të këtij qarku. Nuk ka probleme për qarkullimin.

REKOMANDIME

Të zbatohet sinjalistika rrugore. Të bëhet kujdes sidomos në vendet ku ka ngrica.

QARKU Kukës

Në Tropojë është duke rënë borë.

Trashësia e borës në aksin Bajram Curri – Valbonë, arrin deri në 100 cm.  Mjetet borëpastruese janë në punë. Aksi është i hapur dhe i pastruar. Ka prani të erërave të forta. Qarkullimi kryhet pa zinxhirë.

Trashësia e borës në aksin Ura e Bujanit – Qafë Morinë, Sopot – Kërn – Tropojë, arrin deri në 50 cm.  Mjetet borëpastruese janë në punë duke pastruar aksin. Aksi është i hapur. Është hedhur kripë. Ka prani të erërave të forta. Qarkullimi kryhet pa zinxhirë.

Trashësia e borës në aksin Bajram Curri – Kam, arrin deri në 50 cm.  Mjetet borëpastruese janë në punë. Aksi është i hapur. Kemi prani të erës së fortë.  Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë.

Në aksin Tuneli Kalimashit – Dogana Morinë, trashësia e borës arrin deri në  70 cm.  Aksi është i hapur. Aksi qarkullohet pa zinxhirë.  Firma kontraktore ka bërë pastrimin dhe spërkatjen e aksit me kripë. Puna vazhdon pa ndërprerje për pastrim dhe kriposje me 8 borëpastruese dhe 35 punëtorë.

Trashësia e borës në aksin Kukës – Bushtricë, K/Domaj – Reç, arrin deri në 70 cm. Mjetet borëpastruese janë në punë. Aksi është i hapur. Qarkullimi rekomandohet  të kryhet me zinxhirë.

Aksi Kukës – Ura e Zapodit dhe  ka rreth 40 – 50  cm borë. Është bërë pastrimi i aksit dhe kriposja. Qarkullimi pjesërisht me zinxhirë.

Edhe aksi Krumë – Qafë Prush, Plepa – Kam  ka rreth 60-70 cm borë (në Qafë Prush). Qarkullimi kryhet me zinxhirë. Vazhdon puna për pastrimin e aksit dhe hedhjen e kripës për shkak të ngricave.

Trashësia e borës në aksin Shote Galica – Qendër Kukës – Krumë, arrin deri në 50 cm (Në Qafën e  Toblit).  Mjetet borepastruese janë në gadishmëri. Nëpër kthesa të ekspozuara era e fortë ka mbledhur rreth  2 m borë.  Është hedhur kripë për të eleminuar ngricat.  Aksi është i hapur . Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë.

Të gjithë kontraktorët janë në gadishmëri me mjete dhe fuqi punëtore.

REKOMANDIME

Të zbatohet sinjalistika rrugore.

Të bëhet kujdes në akset ku ka prani të ngricave në rrugë.

QARKU Dibër

Në aksin Kuben – Vasie, ka 50 cm borë, qarkullimi kryhet me zinxhirë.

Në aksin Peshkopi – Qafë Drajë, ka 50 cm borë.

Mjetet borepastruese janë në punë. Aksi është i hapur, qarkullimi bëhet me zinxhirë.

Në aksin Skuraj – Qafë Bualli qarkullimi kryhet pa zinxhirë.

Në aksin Qafë Bualli – Peshkopi – Maqellarë – Bllatë ka rreth 30 cm borë. Qarkullimi kryhet me zinxhirë.

Trashësia e borës në Ura – Komsi – Ulëz – Ura e Matit arrin deri në 20 cm.  Mjetet borëpastruese janë në punë. Aksi është I hapur. Qarkullimi kryhet pa  zinxhirë.

Në aksin Ura e Qytezës – Zerqan, Ura e Cerenecit – Steblevë, ka rreth 50 cm  borë, qarkullimi bëhet me zinxhirë.

Në aksin Skuraj – Qafë Bualli qarkullohet pa zinxhirë.

Në aksin Qafë Bualli – Krastë, ka 35-40 cm borë, qarkullimi bëhet me zinxhirë. Është hedhur kripë për shkak të ngricave.

REKOMANDIME

Të zbatohet sinjalistika rrugore.

Të bëhet kujdes në qarkullim, sidomos në akset ku ka prani të ngricave në rrugë.

QARKU Shkodër

Trashësia e borës në aksin K/Hadroj – Qafë Benë – Rrëshen arrin deri në 30cm.  Mjetet borëpastruese janë në punë. Aksi është i hapur. Aktualisht është duke rënë borë. Qarkullimi rekomandohet  me zinxhirë.

Nuk ka probleme ne qarkullim në aksin Hani i Hotit – Tamarë. Është hedhur kripë nga firma kontraktore.  Mjetet janë në gadishmëri dhe po punojnë pa ndërprerje. Qarkullimi kryhet pa  zinxhirë. Ka prani të erërave të forta.

Aksi Qafë Laç – Koman është i hapur dhe qarkullohet pjesërisht me zinxhirë për shkak të ngricave, sidomos në Karmë. Po hidhet kripë nga kontraktori.

Trashesia e borës në aksin Fushë Arrëz – Nyja Fushë Dukagjin, arrin deri në 120 cm ( në Qafë Mali).  Mjetet borëpastruese janë duke bërë pastrimin e aksit. Aksi është i hapur. Qarkullimi kryhet me zinxhirë.

Trashësia e borës në aksin Qafë Mali – Fierzë, arrin deri në 50 cm.  Mjetet borëpastruese janë duke bërë pastrimin e aksit. Aksi është i hapur. Qarkullimi kryhet me zinxhirë. Ka prani erërash të forta dhe aktualisht po bie borë.

Në aksin Koplik –  Dedaj – Bogë,  Rruga po pastrohet nga kontraktori, sepse aktualisht është duke rënë borë.  Kalimi në Koplik – Dedaj kryhet pa zinxhirë. Në segmentet Dedaj – Razëm dhe Dedaj – Bogë me zinxhirë pjesërisht. Kurse në segmentin Dedaj – Bogë me zinxhirë për shkak të ngricave dhe erës së fortë.

Trashësia e borës në aksin Laç – Vau i Dejës – Fushë Arrëz, arrin deri në 30 – 50 cm.  Mjetet borëpastruese janë në punë. Segmentet  Q.Qele-Gomsiqe 20 cm borë, segmenti Gomsiqe-Pukë 40 cm borë, segmenti Pukë –Fushë  Arrëz  50 cm borë. Mjetet borëpastruese janë në punë.  Aksi është i hapur. Qarkullimi rekomandohet  me zinxhirë  në segmentin Q.Qelë – Pukë- F,Arrëz, për shkak të temperaturave të ulëta dhe ngricave në rrugë.

REKOMANDIME

Të zbatohet sinjalistika rrugore.

Të bëhet kujdes në qarkullim, sidomos në akset ku ka ngricë në rrugë.